جستجو

ورم بینی بعد از جراحی و راه درمان آن در اصفهان

فهرست مطالب

تورم از آن دسته عارضه هایی است که تقریبا بعد از هر عمل جراحی توقع بروز آن را داریم و به قدری پر تکرار است که به اشتباه برخی افراد آن را جدی نمی گیرند.در مورد جراحی بینی هم این مورد صدق می کند. اما می توان گفت که تورم در قسمت های آسیب دیده ، واکنش طبیعی بدن است و جای نگرانی نیست. فقط باید مدتی صبر کنید تا خود به خود از بین برود. در این مقاله قصد داریم در مورد ورم بعد از جراحی بینی و تمامی سوالاتی که مراجعان در این باره از دکتر مینا نجار زاده می پرسند ، صحبت کنیم.

 

ورم بعد از جراحی بینی - دکتر مینا نجارزاده

 

علت ورم بینی بعد از جراحی چیست؟

طبق گفته بهترین جراح بینی اصفهان ، تورم بعد از جراحی یک واکنش بسیار طبیعیست و بلافاصله بعد از ایجاد برش و یا جراحت در بدن ، به طور خودکار و به منظور حفاظت از آن منطقه رخ می دهد. با بالارفتن گردش خون در محل مورد نظر ، بدن در حالت هشدار قرار می گیرد . یعنی فرایند بهبود محل زخم و از بین بردن محرک هایی که این فرآیند را کند کنند ، در الویت قرار می گیرند . در واقع تورم یک واکنش التهابی از سمت رگ ها و بافت ها ، در محل آسیب دیده است. زمانی که بدن در حالت هشدار است ، بسترهای مویرگی ما نفوذ پذیرتر شده و پروتئین و موادی که برای ترمیم بدن نیاز است می توانند به راحتی در فضای بینابینی رگ ها قرار بگیرند. در این شرایط ، ظرفیت این فضاها تقریبا دو برابر شده و سبب ، بالا رفتن فشار در اطراف ناحیه و تورم می شود.

تورم بعد از جراحی بینی در اصفهان

روند بهبودی افراد مختلف با هم متفاوت است . اینکه بدن هر فرد چقدر تورم را بعد از جراحی تجربه می کند ، دقیقا قابل پیش بینی نیست چرا که به فاکتورها و متغیرهای مختلفی بستگی دارد. برای مثال : جراحی که برگزیدید ، روش و متد جراحی ای که پزشک برای شما در نظر گرفته است و غیره.
در اکثر جراحی هایی که بینی عریض است و جراح روی دیواره های بینی مانور بیشتری می دهد ، بیمار می تواند توقع ورم متوسط داشته باشد. ولی در جراحی هایی که بینی استخوانی است و جراح برای فرم دهی بینی باید روی استخوان بینی مانور بیشتری دهد ، بیمار ورم بیشتری را تجربه خواهد کرد .

نکاتی در رابطه با تورم بعد از رینوپلاستی :

  •  برخی افراد خیلی زیاد برخی به نسبت کمتری درگیر ورم بینی می شوند ، ولی دلیل منطقی و قاطعی برای آن وجود ندارد.
  • اما خارج از بحث میزان تورم صورت ، اینکه برخی روزها ورم بینی شما بیشتر و برخی روزها به شکل قابل توجهی ، کمتر است ، یک امر کاملا نرمال است و نباید نگران آن باشید.
  • بدیهیست که نباید از ورم بینی ، نواحی اطراف مثل دور بینی ، دور دهان ، بالای لب و زیر چشم و غیره هراسید. تورم بعد از هر جراحی کاملا طبیعی است ؛ مگر اینکه از میزان نرمال و عادی خود خارج شده و بحرانی شود.

بعد از راینوپلاستی در اصفهان ، بینی تا چه مدت ورم دارد ؟

همانطور که گفتیم شرایط هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت است. اما اگر بخواهیم یک الگوی کلی برای همه ارائه دهیم ، می توان گفت مردان نسبت به زنان پوست بینی ضخیم تری دارند. همین موضوع موجب می شود تا تورم طولانی مدت تری را تجربه کنند . ولی بانوان عموما پوست نازکی روی بینی خود دارند و ورمشان زودتر از بین می رود.
در حالت کلی ورم بینی یک تا دو هفته روی صورت ماندگار است و بعد از دو هفته کم کم از بین می رود. در کنار آن حدودا 90 تا 95 % از تورم ها تا 3 الی 4 ماه آینده از بین خواهند رفت ( اکثر افراد مراسم های مهم خود را در این دوره برگذار می کنند تا در عکاسی ها مشکلی نداشته باشند) . باقی تورم ها که حدود 5 تا 10 % اند ، در 9 تا 12 ماه آینده محو خواهند شد . در بسیاری از بیماران خصوصا افرادی که پوست بینیشان ضخیم است این بازه زمانی می تواند تا 18 ماه هم بکشد. به همین دلیل عموما جراحان بینی به افراد خاطر نشان می کنند که نتیجه جراحی بعد از 1 سال کامل ، قابل مشاهده و قضاوت خواهد بود. تا قبل از این زمان نمیتوان توقع داشت بینی به فرم نهایی خود رسیده باشد.
اکثر بیماران معمولا در هفته اول بعد از جراحی بینی احساسات عجیبی را نسبت به بینی جراحی شده خود پیدا می کنند. از جمله عارضه های شایعی که افراد درگیر آن می شوند عبارتند از : یک مقداری بی حسی، گرفتگی بینی، دشواری در خندیدن و… به گفته جراحان بینی ، افراد بعد از حدود 4 هفته کم کم به این شرایط عادت کرده و به قولی شبیه خودشان می شوند .

درمان ورم بینی در اصفهان

بهترین و مناسب ترین راه درمان ورم بینی این است که شما تمام و کمال ، دستورات و مراقبت های بعد از جراحی بینی که توسط پزشک برایتان در نظر گرفته شده را انجام دهید. اما در ادامه برخی راهکارهای دیگر را برایتان شرح می دهیم :

  1. سر خود را در زمان استراحت بالاتر از بدنتان قرا ر دهید: زمانیکه دراز می کشید و استراحت می کنید سعی کنید تا جای ممکن سرتان را بالاتر از سطح بدنتان قرار دهید . تعدادی بالشت پشت خود بگذارید تا ارتفاع بدنتان تنظیم شود و حالت نیمه نشسته و نیمه خوابیده بگیرید . در این صورت ترشات و مایعات از بینی شما به داخل حلق بر نمی گردد.
  2. از خم شدن، دولا شدن و فعالیت هایی که گردش خون و ضربان قلب شما را بالا می برند ، دوری کنید.
  3. کمپرس سرد فراموش نشود.
  4. هیدراته بمانید، مایعات و نوشیدنی زیاد بنوشید.خوردن مایعات زیاد به شما کمک می کند تا سموم سریع تر از بدنتان خارج شود. این موضوع به رفع سریع تر تورم بینی شما کمک می کند.
  5. از مصرف مواد غذائی یا نوشیدنی های سدیم دار بپرهیزید.

در یک کلام، سخت نگیرید:

زمانی که با تورم بینی درگیر هستید ، سعی نکنید ظاهر بینی خود در آینده را حدس بزنید و بر اساس آن تصمیمی گیری کنید. همان طور که تا الان به جراحتان اطمینان داشتید، اکنون هم به او اعتماد کنید . نگرانی هایتان را با ایشان مطرح کنید و نتیجه جراحی را تا زمانی که نهایی نشده ، به او بسپارید.
تا چند هفته بعد از عمل جراحی ، باید با فکر و اعصاب آرام خوب استراحت کرده و به بدنتان فرصت ترمیم بدهید. پس سعی نکنید جراحی خود را نزدیک به مراسم و مهمانی مهمی تنظیم کنید. اجازه دهید تمامی عارضه های بعد از عمل از جمله تورم را به خوبی پشت سر بگذارید.

چطور متوجه شوم که بینی هنوز متورم است؟

اگر به نوک بینی خود دست زدید و همچنان خیلی سفت بود ، این بدین معنیست که بینی شما همچنان ورم دارد .

آیا ممکن است برخی قسمت ها بیش از نواحی دیگر ورم کنند؟

بله.جراح راجب این مسئله با شما صحبت خواهد کرد که ورم درقسمت هایی از بینی مثل نوک ، دیرتر از سایر قسمت ها از بین خواهد رفت . در عین حال ورم در تیغه بینی بسیار سریع تر از قسمت های دیگر بینی محو خواهد شد. پس چناچه با این مشکل مواجه شدید ، نترسید. دلیل این کار ، ساختار بینی و تغییراتی است که جراح در آن قسمت خاص ایجاد کرده است. (این تغییرات از حوزه دید و نظر ما خارج اند)

دکتر مینا نجارزاده-dr-minanajarzadeh.com
دکتر مینا نجارزاده

دکتر مینا نجارزاده ، متخصص گوش و حلق و بینی و آندوسکوپی سینوس در اصفهان ، با بیش از ده سال تجربه در زمینه جراحی زیبایی بینی و صورت فعالیت می‌ کنند. ایشان با تکیه بر دانش و تجربه خود و همچنین استفاده از تکنیک‌ های مدرن ، به بهبود شکل ظاهری بینی و صورت زیبا جویان می پردازند و خدماتی با کیفیت و حرفه ‌ای را به بیماران خود ارائه می ‌دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تازه های پزشکی :
اشتراک گذاری:
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت