استحمام بعد از عمل بینی یکی از مراقبت های بعد از رینوپلاستی به شمار می رود. از آنجایی که عمل بینی جراحی حساسی محسوب می شود مراقبت های بعد از آن در دوران نقاهت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حمام کردن از نکات مهمی بوده که باید به دقت انجام شود. با پیروی از دستورالعمل های موجود که طبق نظر پزشکان تعیین می شود می توانید بهبودی سریع تری را تجربه کنید. اینکه چند روز بعد از جراحی می توان استحمام کرد ، آیا می توان بعد از رینوپلاستی حمام کرد و سوالاتی از این قبیل از دغدغه های مراجعین بوده که در این مقاله از بهترین جراح بینی اصفهان دکتر مینا نجارزاده به آن ها پاسخ داده می شود.
حمام کردن پس از عمل بینی توصیه های دکتر نجارزاده
اینکه بیماران چه زمانی با خیال راحت می تواند دوش بگیرند تا آسیبی به بخیه و گچ بینی وارد نشود مطابق با دستور پزشک خواهد بود. بعد از رینوپلاستی ، روی بینی اسپیلنت یا گچ بینی همراه با چسب قرار داده می شود. در روزهای اول پس از جراحی هیچ یک از این ابزار ها نباید خیس و مرطوب شوند چراکه تا یک هفته باید بر روی بینی باقی بمانند. استحمام غیر اصولی بعد از رینوپلاستی و رطوبت باعث افتادن گچ بینی شده و همچنین عوارضی مانند خارش و حساسیت به وجود می آورد. برای پیشگیری از این موارد باید استحمام بعد از عمل بینی را به زمان مناسب موکول کنید یا با دقت بسیار بالایی حمام کنید.
چه زمانی برای دوش گرفتن بعد از رینوپلاستی مناسب است؟
برای تعیین زمان مناسب استحمام بعد از عمل بینی عوامل مختلفی تاثیر دارند که تفاوت های بین زیبا جویان یکی از آن ها به شمار می رود. اینکه شدت التهابات و تورم ها در هر فرد به چه میزان است و سیر بهبودی بیمار چگونه است می تواند در زمان حمام کردن او تاثیر بگذارد. به طور معمول پزشکان پیشنهاد می کنند که حداقل تا 48 ساعت برای حمام کردن صبر کنند و در بهترین حالت بهتر است تا ده روز از خیس شدن پانسمان ها جلوگیری شود. لازم به ذکر بوده که به هنگام استحمام بخار و عرق کردن باعث شل شدن این ابزار ها می شود. برای اینکه از خیس شدن پانسمان جلوگیری کنید و هم بتوانید دوش بگیرید از گردن به پایین را شستشو دهید. در پایان هفته اول می توانید دوش کامل بگیرید که در آن صورت هم باید همچنان با ملایمت این کار را انجام دهید.
نحوه استحمام بعد از رینوپلاستی
دوش گرفتن باعث آرامش بدن و ذهن بعد از تنش جراحی می شود. اما باید با اصول صحیح انجام شود تا نتایج عمل را تحت تاثیر قرار ندهد. همان طور که گفته شد مراقبت از خیس نشدن آتل بینی و چسب جهت دستیابی به بهبودی اولیه ضرورت دارد. وجود این پانسمان ها باعث محافظت بینی از خطرات و آسیب های محیطی لازم است. خشک ماندن این محافظ ها در عملکرد صحیح آن ها موثر بوده و بهبودی از التهاب و کبودی بعد از جراحی را آسان تر می کند. تا جای ممکن از خیس شدن آن ها جلوگیری کنید.
- از وارد آوردن هرگونه فشار اضافه هنگام استحمام بعد از عمل بینی و دستکاری بی مورد آن وقتی صورت را می شویید خودداری کنید.
- از شوینده های ملایم و غیر معطر استفاده کنید.
- برای خشک کردن صورت از یک حوله نرم استفاده کرده و بدون فشار آوردن و کشیدن پوست صورت ، آن را پاک کنید. زیرا فشار و لمس بیش از
- اندازه بافت های ظریف ناحیه بینی را مختل می کند.
- برای دوش گرفتن از آب داغ استفاده نکنید و آب ولرم را باز کنید.
- بهتر است روی صندلی بنشینید و با عقب گرفتن سر خود ، بدن را بشویید.
- برای شستن موها سر خود را زیر دوش گرفته و بینی را به سمت بالا نگاه دارید.
- استحمام بعد از عمل بینی در پایان هفته اول نه تنها خطری ندارد بلکه زمان برداشتن چسب بینی فرا می رسد و حمام کردن کمک به شل شدن این چسب و برداشتن آن کمک می کند. انعطاف پذیر شدن گچ به دلیل استحمام درد و ناراحتی احتمالی هنگام برداشتن پانسمان را کاهش می دهد. علاوه براین حمام کردن قبل از برداشتن آتل بینی در کم شدن تورم ناحیه موثر بوده و از بروز حساسیت جلوگیری به عمل می آورد.
نکته: اگر قبل از مراجعه به جراح بینی خوب در اصفهان دکتر نجارزاده ، چسب از روی بینی به دلیل خیس شدن بلند شد ، بعد از استحمام مجدد آن را روی بینی قرار بدهید.