جستجو

پولیپ بینی از نگاه دکتر نجارزاده بهترین جراح بینی در اصفهان

فهرست مطالب

برخی بیماری ها به دلیل عوارض و نشانه های پیش پا افتاده و ساده ای که دارند موجب می شوند تا بیماران برای مدت طولانی ای با آن ها دست و پنجه نرم کنند ولی به علائم بی توجه باشند و همین موضوع موجب پیشرفت بیشتر و بدتر شدن بیماری می شود. حتما برای شما هم پیش آمده که برای مدت طولانی با علائمی مشابه با سرماخوردگی درگیر باشید ولی اصلا سرما نخورده باشید ، یا نشانه هایی از حساسیت در بدنتان ببینید و گمان کنید که حتما حساسیت فصلی بوده و مسئله خاصی نیست ؛ اما باید گفت در اکثر مواقع این نشانه ها مربوط به پولیپ بینی است که حتما باید توسط یک پزشک متخصص مثل دکتر مینا نجارزاده ، بهترین جراح بینی در اصفهان معاینه و ویزیت شوید . تا در صورت لزوم درمان و یا حتی جراحی بینی برای شما در نظر گرفته شود . در این مطلب قصد داریم هر آنچه که باید در مورد پولیپ های بینی بدانید را در اختیار شما قرار دهیم پس تا انتها با ما همراه باشید .

 

پولیپ بینی - دکتر مینا نجارزاده

 

پولیپ بینی چیست؟

پولیپ بینی ، رشد توده ای خوش خیم (غیر سرطانی) ولی بدون درد ، درون بینی یا محوطه های خالی آن است که با عنوان سینوس هم شناخت می شود .

به گفته بهترین جراح بینی در اصفهان، پولیپ های کوچک بینی ممکن است هیچ علائمی را در شما ایجاد نکنند و شما هرگز متوجه نشوید که درگیر این زائده ها هستید ، اما انواع بزرگ آن ها ممکن است تا حدی رشد کنند که راه تنفسی شما را بسته ، حس بویایی شما را کاهش دهند و یا باعث عفونت و سایر مشکلات تنفسی برای شما شوند .

هر فردی ممکن است دچار پولیپ بینی شود اما این امر در بین نوجوانان و جوانان شایع تر است . با دارو درمانی می تواند تا حدودی رشد آن های بینی را متوقف و کنترل کرد ، اما در شرایط حادتر باید از جراحی کمک گرفت .

از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم؟

فراموش نکنید که شاید شما پولیپ بینی داشته باشید اما چون به دلیل کوچک بودن توده ها ، نشانه و عوارضی را به طور واضح در بدنتان نبینید، اما در مواردی که پولیپ های بینی بزرگ اند ، ممکن است یک یا چند مورد از عوارض زیر را شاهد باشید : 

  • آبریزش بینی
  •  تنفس از دهان به دلیل سختی تنفس از بینی 
  • خارش اطراف چشم
  • ترشحات پشت گلو
  • کاهش حس بویایی و چشایی
  • سردرد و درد صورت
  • دندان درد
  • خر و پف و تنفس صدادار
  • احساس فشار در قسمت های محتلف صورت

پولیپ ها چگونه به وجود می آید ؟

به گفته دکتر مینا نجار زاده بهترین جراح بینی در اصفهان، روند و دلیل رشد پولیپ ها به دلیل پیچیدگی موضوع ، به طور کامل شناخته شده نیست ، اما تحقیقات بیان می کنند که ممکن است دلیل شکل گیری آن ، واکنش سیستم ایمنی بدن به داروها یا مواد خاصی باشد .

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به پولیپ در بینی هستنند؟

  • آسم
  • حساسیت به آسپرین
  • فیبروز کیستیک
  • عفونت دندان
  • کمبود ویتامین D
  • چناچه در بین بستگان درجه 1 خود سابقه این بیماری وجود دارد، احتمال ابتلا شما به این بیماری بالا می رود . 

احتمال درگیری افرادی که مبتلا به آسم هستند 7 تا 15% ، کسانی که کیستیک فیبروز دارند 39 تا 56 % و بیمارانی که به آسپرین حساسیت دارد 36 تا 96 % است .

اینکه چرا بعضی افراد دچار پولیپ می شوند ولی برخی خیر ، هنوز مشخص و نامفهوم است.

 

پولیپ بینی - دکتر مینا نجارزاده

راه های تشخیص پولیپ بینی 

تشخیص اینکه بینی شما پولیپ دارد یا خیر تنها توسط بهترین جراح بینی در اصفهان، دکتر مینا نجارزاده امکان پذیر خواهد بود . دکتر نجارزاده از طریق آندوسکوپی بینی و با وسایل مخصوص معاینه را انجام می دهد تا به طور دقیق ، محل قرارگیری ، اندازه و تعداد پولیپ ها را متوجه شود ؛ راه های معاینه خانگی این مشکل کاملا بر اساس حدس و گمان خواهد بود.

انواع پولیپ های بینی

به طورکلی پولیپ های بینی دو نوع شایع دارند که عبارتند از :

  • نوع (antrochoanal) AC : که از سینوس اتموئید به وجود می آید
  •  نوع (ethmoidal) EP : از سینوس های فک شروع می شود .

شدت علائم پولیپ بینی

میزان و شدت بروز علائم ابتلا به این بیماری به صورت زیر طبقه بندی می شوند:

  • بدون عوارض و نشانه
  • ملایم
  • متوسط
  • شدید
  • غیر قابل تحمل

سطوح درگیری به شرح زیر است:

  • سطح0: هیچ توده قابل مشاهده ای وجود ندارد .
  • سطح 1: تعداد کمی پولیپ در مجرای مخاطی بینی وجود داشته باشند .
  • سطح 2: تعداد توده های که در مسیر تنفس قرار گرفته اند ، زیاد باشد .
  • سطح 3: شاهد رشد تا پشت مجرای میانی بینی باشیم .
  • سطح 4: به طور کامل مسیر تنفسی بسته شود .

تنها افرادی که پزشک بعد از معاینه آندوسکوپی تایید کرد که درگیر سطح 3 و 4 هستند ، کیس ها مناسبی برای جراحی محسوب می شوند و باقی افراد با مصرف دارو به تجویز دکتر به کنترل پولیپ خود می پردازند.

درمان پولیپ بینی در اصفهان با دکتر مینا نجارزاده 

راه درمان پولیپ ها بسته به اینکه میزان درگیری و وخامت مشکل شما چقدر است ، توسطدکتر مینا نجارزاده تشخیص داده می شود. به طور کلی دارو درمانی و جراحی ، دو راه اصلی درمان این بیماریست:

  1. دارو درمانی: اولین قدمی که پزشک بعد از تشخیص ابتلا به این بیماری برای درمان در پیش می گیرد ، درمان پولیپ بینی بدون جراحی به کمک داروهایی مانند : استفاده از اسپری ها استروئید و یا قرص های آن است .
  2. جراحی: اگر بدن شما به دارو درمانی پاسخ مثبت ندهد و توده های شما ، از بین نرفته و حتی کوچک هم نشود ، قدم بعدی جراحی عمل پولیپ بینی است .

جراحی پولیپ ، تحت بیهوشی کامل انجام شده و بعد از عمل برای فرد ، آنتی هیستامین ، آنتی بیوتیک ، داروی ضد التهاب ، اسپری بیرونی و اسپری غیر استروئیدی تجویز می شود که عموما تا هفت روز بعد از عمل باید مصرف شوند .

ماندگاری و عمر عمل جراحی پولیپ بینی در اصفهان

هر فردی قبل از اینکه تصمیم جدی برای انجام هر عملی بگیرد ، در مورد ماندگاری نتایج حاصل از عمل جراحی ای که تصمیم به انجام آن دارد تحقیق می کند ، اینکه آیا بعد از جراحی احتمال بازگشت پولیپ وجود دارد یا خیر ؟ ، طبیعتا برای هر بیماری مهم و حیاتی است . 

می توان بعد از جراحی ، رشد پولیپ های بینی را با مصرف اسپری های استروئید کنترل کرد . این اسپری ها اولین گزینه برای کاهش تورم ، عفونت و سایز پولیپ ها هستند . در مواردی که به دلیل بزرگ بودن پولیپ امکان کنترل و از بین بردن آن ها با دارو وجود ندارد ، جراحی انتخاب آخر بیمار و پزشک خواهد بود .

اما توجه داشته باشید که پولیپ بینی یک بیماری برگشت پذیر است و حتی بعد از بهبودی کامل و یا جراحی احتمال بازگشت آن وجود دارد به همین دلیل بسیاری از افراد برای طولانی مدت به مصرف استروئید ادامه می دهند یا تصمیم به جراحی مجدد می گیرند ؛ پس جلسات ویزیت خود را ادامه دهید تا پزشک شما را زیر نظر داشته و از رشد مجدد پولیپ ها جلوگیری کند .

چرا پولیپ ها بعد از جراحی دوباره برمیگردند؟

دلیل بازگشت توده های بینی ، چندان روشن نیست و می تواند دلایل مختلف و متفاوتی داشته باشد ، ولی چنانچه ، خارش ، عفونت و یا تورم بینی ادامه دار باشد ، پولیپ بینی مجددا رشد خواهد کرد.

آیا ابتلا به این توده های خوش خیم بینی ارثی است؟

اگرچه سابقه خانوادگی از دلایل ابتلا به این مشکل شناخته می شود ، اما هیچ مطالعه و آزمایش به خصوصی این مطلب را تایید و گزارش نکرده که پولیپ بینی به طور قطعی و 100% در صورت وجود سابقه خانوادگی ، به افراد منتقل می شود.

پولیپ بینی در کودکان

آمار ابتلای جوانان (به طور عمومی و بدون در نظر گرفتن گروهی خاص)  ، حدودا 1 تا 4 % است. در حالی که برای کودکان این آمار و احتمال تا حد قابل توجهی کمتر هم می شود (تا حدود 0.1%) . داده و اطلاعات در این زمینه بسیار محدود و کم است ، امابه استناد مطالعاتی که تا کنون انجام و منتشر شده اند ، هرچند احتمال ابتلای کودکان به این بیماری بسیار کم است اما از بین جمعیت معدودی که درگیر آن می شوند ، احتمال ابتلای کودکانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و یا به هر طریقی ، سد دفاعی بدنشان با مشکلات و بیماری های خاصی روبروست ، بیشتر است . در یک جمله می توان گفت رشد پولیپ های بینی در کودکان زیر 10 سال به ندرت اتفاق می افتد ، پس جای نگرانی ای برای فرزندان و عزیزانتان نیست.

دکتر مینا نجارزاده-dr-minanajarzadeh.com
دکتر مینا نجارزاده

دکتر مینا نجارزاده ، متخصص گوش و حلق و بینی و آندوسکوپی سینوس در اصفهان ، با بیش از ده سال تجربه در زمینه جراحی زیبایی بینی و صورت فعالیت می‌ کنند. ایشان با تکیه بر دانش و تجربه خود و همچنین استفاده از تکنیک‌ های مدرن ، به بهبود شکل ظاهری بینی و صورت زیبا جویان می پردازند و خدماتی با کیفیت و حرفه ‌ای را به بیماران خود ارائه می ‌دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تازه های پزشکی :
اشتراک گذاری:
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x